Lefkas

Zeilers zijn dol op Lefkas!

Het noordelijk gelegen Ionische eiland Lefkas wordt wereldwijd geroemd om zijn tientallen witte zandstranden. Enkele hiervan zijn alleen per boot bereikbaar. Met een oppervlakte van 303 km2 en een kustlijn van 117 kilometer is Lefkas het op drie na grootste Ionische eiland. Het is zeer groen en bergachtig met uitgestrekte bossen. Deze geven het landschap een natuurlijk karakter.

Dit zeilgebied biedt ’s zomers (juni tot en met eind september) veel mogelijkheden tot ontspanning. Het heeft bijvoorbeeld niet alleen mooie baaien waarvan de helderblauwe zee geliefd is bij snorkelaars en duikers. Ook de pittoreske dorpjes, waar je kan overnachten, zorgen voor een aangenaam verblijf.

De gemiddelde windsnelheid is hier 2 tot 5 Beaufort. Deze matige wind maakt het een perfecte bestemming om te zeilen met het gezin. Onze flottielje reizenvertrekken hier wekelijks.

Enkele havens of aanlegmogelijkheden rond Lefkas

Lefkas is een populaire locatie voor watersporters: er is weinig golfslag en het is redelijk ondiep. Op Lefkas zijn twee van de beste surfstranden van het Middellandse Zeegebied: Vasiliki en AgiosGiannis.  

De badplaats Nidri kent een levendig centrum met een gezellige boulevard. Smalle straatjes en veel kleine witgeschilderde huizen is het bekendste handelsmerk van het Griekse eiland geworden. Nabij Nidri kun je genieten van een duik in de prachtige watervallen.

Eufemia, Groot Vathi en Sami zijn prachtige baaien. Hier is het water zo kristalhelder, dat je vanaf de boot prachtige vissen kunt bewonderen. Zeilers zijn dol op Lefkas!

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Griekse zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Griekenland!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Griekenland

De mooiste beelden van Griekenland

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving