Kefalonia route


Inhoud

Zaterdag - Lefkas stad Aankomst

Welkom op Lefkas! Vanaf het vliegveld reis je met een bus of taxi naar Preveza Marina of D-Marin op Lefkas. Hier kunnen jullie vanaf ca. 17.00 uur inschepen. Als jullie er wat eerder zijn, strijk dan neer op een van de terrasjes in de nabij de haven gelegen dorpjes. Kom hier even rustig bij van de reis. Liever een verfrissende duik? Duik dan in het zwembad op een van deze twee havens. Hoe dan ook, op Lefkas hebben jullie een relaxte start van de zeilvakantie.

Zondag - Lefkas - Meganisi

Deze rustige groene baai in een prachtig gebied zorgt voor een warm welkom. Op deze plek kan je goed ankeren.
Onderweg varen we langs Skorpios, het eiland van de familie Onassis. ’s Avonds staan de tafels gedekt voor een heerlijke maaltijd bij een kleine lokale taverna. Als jullie in het donker terugroeien naar het jacht, kijk dan ook eens omhoog naar de prachtige sterrenhemel.

Maandag - Fiskardo – Kefalonia

Na een prachtige nacht onder de sterrenhemel en een frisse ochtendduik, zetten we koers naar Fiskardo. De kleurige huisjes hebben hier de aardbeving van 1953 doorstaan. Na het afmeren, hoeven jullie alleen maar de loopplank af om op het terras neer te strijken. Dat is nog eens vakantie!

Dinsdag - Effimia - Kefalonia

Deze plaats is goed voorzien van eettentjes, een goede supermarkt en een slager. Effimia is een aanrader voor mensen die houden van de betere Griekse keuken. De vele winkeltjes die je hier aantreft, zijn ook in de avond geopend. Wellicht is het leuk om te weten dat de film Captains Correli’s Mandoline hier is opgenomen.

Woensdag - Kalamos - Kalamos

Na de gezellige drukte van de vorige dag zal de rustige omgeving van Kalamos jullie zeker bevallen. Dit natuurrijke en hooggelegen dorp heeft een zeer goede kade waar op eigen anker wordt aangelegd. Om in de ochtend vers brood te halen, zullen jullie eerst een fikse steile wandeling naar het dorp moeten maken. Neem de tijd: het is immers vakantie!

Donderdag - Atheni Baai - Meganisi

Deze baai is gelegen aan de noordoostkant van het geliefde eiland Meganisi. Na de heerlijke zeildag van vandaag zal een borrel op het terras goed smaken. Laat je verrassen bij het restaurant van Dimitri en Spiros. Hier worden de gasten altijd op ludieke wijze ontvangen. Zodra de heren uitgewerkt en uitgeserveerd zijn, verrassen ze je met een Griekse dans. Deze unieke kans om de juiste danspassen te leren kun je natuurlijk niet laten liggen.

Vrijdag - Lefkas Marina

Na een enerverende avond is er geen grotere kater dan de wetenschap dat het ook nog de laatste zeildag van deze tour is. Gelijk maar weer boeken voor volgend jaar dan? Nu is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige zeilgebied. Samen varen we terug naar de thuishaven in Lefkas of Preveza. Hier mogen jullie tot zaterdagochtend nog aan boord blijven.

NauSYS iFrame test

Je kunt nu veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling.
Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt.
Vraag ons naar de voorwaarden.

Booking.com
Auto Huren bij easyterra

Boek alvast de leukste tours in Griekenland!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Griekenland

De mooiste beelden van Griekenland

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Heb je een vraag over zeilen in Griekenland?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving