Santorini

Het meest gefotografeerde eiland van Griekenland

De Cycladen

De 34 eilanden van de Cycladen liggen ten zuidoosten van Athene. Karakteristiekzijn de witte kubusvormige huisjes, de talrijke windmolentjes, duiventillen en pittoreske kerkjes. De eilanden zijn rotsachtig en hebben net als Naxos en het noordelijk gelegen Andros veel natuurschoon. Santorini is een heel romantisch eiland met een bijzondere vorm. Mykonos is een absolute uitgaanstopper. Pure rust kun je vinden op de kleinere eilanden, zoals Sifnos of Antiparos.

In de Cycladen zeil je het best van mei tot en met november. Van heel Griekenland staat hier gemiddeld de meeste wind. In de maanden juli en augustus kan het hard waaien door de heersende Meltemi-wind. De gemiddelde wind ligt in deze periode tussen de 3 en 8 Beaufort. De afstanden tussen de verschillende eilanden en havens zijn groter dan die van onze andere bestemmingen in Griekenland.

Santorini

Santorini is het meest gefotografeerde eiland van Griekenland. Het verschilt van de rest van de Cycladen-archipel door de rustende vulkaan. Met de boot vaar je langs het vulkanische eilandje Nea Kameni. Hier kun je genieten van de plaatselijke warm waterbronnen en modderbaden.  

Zodra je met het gehuurde zeiljacht aanmeert langs de kust van Santorini, weet je niet wat je ziet! Hoge, steile kliffen, de weg die bestaat uit haarspeldbochten, en het uitzicht tegen de hoge rotswanden; het is allemaal even imposant.  

Havens rond Santorini

Athinios is de grote haven van Santorini. De haven ligt helemaal onderaan de steile rotswanden van de krater. Geniet van deze indrukwekkende locatie bij een van de vele tavernes of cafeetjes.

Oia is de populairste verblijfsplaats op Santorini. De voorzieningen zijn hier goed, maar de prijzen voor hotelkamers liggen hoger dan elders op het eiland. De prachtige zonsondergang bij Oia mag je niet missen!
Tip: lees ook onze highlight over Oia.

Kamari is een perfecte bestemming om je zeilvakantie te combineren met een accommodatie aan wal. Appartementen en hotels liggen in Kamari meestal dichtbij zee. In de badplaats vind je legio restaurants, bars en winkeltjes.  


NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Griekse zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Griekenland!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Griekenland

De mooiste beelden van Griekenland

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving